03 Οκτ 2016

Ημερίδα «Κατευθύνσεις και τα εργαλεία για την ενεργειακή αναβάθμιση κτηρίων κλειστών αθλητικών εγκαταστάσεων (γυμναστηρίων/κολυμβητηρίων)»

Η εταιρεία SPEED Σύμβουλοι Ανάπτυξης Α.Ε. διοργάνωσε την Πέμπτη 29/9 στο ξενοδοχείο PARTHENON στην Αθήνα, τεχνική ημερίδα με θέμα «Κατευθύνσεις και τα εργαλεία για την ενεργειακή αναβάθμιση κτηρίων κλειστών αθλητικών εγκαταστάσεων (γυμναστηρίων/κολυμβητηρίων)» στο πλαίσιο του Έργου “Step2sport- βήμα προς βήμα ανακαίνιση για τη δημιουργία αθλητικών κτιρίων σχεδόν μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης» του Ευρωπαϊκού προγράμματος «Ευφυής Ενέργεια για την Ευρώπη». Η ημερίδα είχε μεγάλη προσέλευση και παραβρέθηκαν εκπρόσωποι πάνω από 30 δήμους από όλη την Ελλάδα, από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ιδιώτες και εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της ενέργειας καθώς και εκπρόσωποι από το δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS .

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα του έργου και οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για τα εργαλεία και μεθοδολογίες που διευκολύνουν την υιοθέτηση και παρακολούθηση μέτρων ενεργειακής εξοικονόμησης στα αθλητικά κτίρια (π.χ. Δείκτες, Μηχανισμούς Χρηματοδότησης, Συμβάσεις Ενεργειακής Αποδοτικότητας κ.λ.), αλλά και για μηχανισμούς και εξοπλισμούς που ενδείκνυνται για Επεμβάσεις Εξοικονόμησης Ενέργειας.

Τέλος, στο πλαίσιο της ημερίδας, παρουσιάστηκαν καλά παραδείγματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό, αθλητικών εγκαταστάσεων που επένδυσαν στην ενεργειακή τους αναβάθμιση και «κέρδισαν το στοίχημα» της εξοικονόμησης, τόσο σε οικονομικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο μείωσης του ενεργειακού τους αποτυπώματος.

Συνέντευξη των στελεχών της SPEED στο ECONEWS του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΣΚΑΙ. Δείτε τη συνέντευξη μετακινώντας τον κέρσορα σας στη χρονική στιγμή 59:30.
http://www.skai.gr/tv/show/?showid=63902

Twitter Feed

Ακολουθήστε μας στο twitter και ενημερωθείτε άμεσα για θέματα που σας ενδιαφέρουν!


© 2012 SPEED SA